Omroep Almere in de race voor zendmachtiging

Omroep Almere dingt mee naar de machtiging lokale Omroep in Almere. De benodigde documenten zijn ingeleverd bij het Commissariaat voor de Media.

Later dit jaar besluit de Almeerse gemeenteraad of zij het advies aan het Commissariaat gaat geven om de uitzendmachtiging aan Omroep Almere toe te kennen.

Omroep Almere is nu een vrijwilligersorganisatie met 67 medewerkers. Zij vormen een dwarsdoorsnede van de Almeerse bevolking waaronder ook een aantal  professionals op het gebied van techniek en journalistiek. “Ik hoop dat de jarenlang gekoesterde droom van Omroep Almere nu echt gaat uitkomen”, zegt Robert Mienstra, lid van de redactieraad.

De Omroep zendt al jaren online uit en verzorgt nieuws op haar website www.omroepalmere.nl: video-uitzendingen met politici, voor Almeerders met diverse etnische en culturele achtergronden, en ruime aandacht voor de lokale kunst, cultuur en sport. Daarnaast zijn er tal van radio-uitzendingen waaronder Stadhuisplein Live vanuit de Politieke Markt, muziekprogramma’s met onder andere Cors van den Berg, oud-journalist van de Hitkrant. Ook zijn er uitzendingen voor mensen met een smalle beurs en items gemaakt door jongeren. Ook de Oekraïense vluchtelingen hebben een eigen programma dat Nederlands ondertiteld wordt. Andere programma’s worden weer in meerdere talen ondertiteld zodat alle doelgroepen in de stad bereikt worden.

Omroep Almere gaat voor de machtiging om te kunnen professionaliseren en in de ether uit te kunnen zenden. “We bereiken nu al veel inwoners met onze diverse programma’s, als we mogen uitzenden op de FM en via een publiek tv-kanaal kunnen we nog meer Almeerders voorzien van laagdrempelig nieuws en informatie. Juist voor een stad als Almere is dat heel belangrijk”, zegt Mienstra.

Geschreven door