SC Buitenboys blijft goed presteren en scoort er flink op los

SC Buitenboys draait momenteel goed mee in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van trainer Dennis Verwer haalde flink uit en versloeg AFC met maar liefst 6-1 

Laag tempo

De wedstrijd kenmerkte zich doordat het een tam duel werd. Buitenboys had wel veel balbezit maar het tempo lag veel te laag. Ook was het spel van de Almeerders erg slordig en waren er maar weinig kansen. Na 21 minuten dan toch het eerste doelpunt van de wedstrijd, een mooie actie van Ky-mani Soe-Agnie was voldoende om op 1-0 te komen, dat gebeurde via een AFC verdediger. Na een klein half uur een mooie aanval van Buitenboys die uitmondde in de 2e goal na een mooie combinatie en werd door Kaya Akyigit afgerond:2-0. 

Simpel naar hogere score

In de 2e helft was er nog steeds geen hoog tempo in het spel en was het een kopie van de eerste helft. Uit een hoekschop was het AFC die terug in de wedstrijd kwam en de 2-1 scoorde. Buitenboys zette nu een tandje bij en met succes, na een mooie actie van Daan Herbert wist Tyrell Burleson de 3-1 in te schieten. AFC was een geslagen ploeg en kon geen potten meer breken. Buitenboys liep dan ook simpel uit via Gianni Rellum, Tyrell Burleson en Milo Joren naar een 6-1 overwinning. 

Trainer Dennis Verwer zag dat zijn team een klasse beter was en had men eerder een hoger tempo gespeeld was de uitslag zeker veel hoger uitgevallen. ‘We gaan de komende week weer naar het volgende duel toe werken en zullen we zeker de verbeterpunten nog eens goed doornemen’, aldus de coach van Buitenboys.

Komende zaterdag speelt Buitenboys op eigen complex tegen ASV Arsenal, dit duel begint om 14:45 uur.

Geschreven door