SC Buitenboys vergeet in de eerste helft te scoren en verliest in slotfase.

In de zaterdag 2e klasse A heeft Buitenboys geen drie punten aan het totaal toe kunnen voegen, men verloor het duel met ASV Arsenal met het kleinst mogelijke verschil. Een puntenverdeling lag meer voor de hand.Men bezet nu de 7e plek op de ranglijst.

Buitenboys laat kansen onbenut

Het werd een pittig duel in Almere-Buiten en de aanvalsdrift van beide partijen was groot  maar soms was de zuiverheid in de passing ver te zoeken en liepen diverse aanvallen vaak op niets uit. Buitenboys was voor de rust nog het dichtst bij een treffer maar de goed keepende doelman van de gasten Maringho Kortlevers stak daar een stokje voor. Ook aan de andere kant was er ook een aardige kans, maar Buitenboys-goalie Rick van Dekken was attent. Toch was Buitenboys meer op de helft van de gasten te vinden en was Ky Mani Soe Agnie dicht bij een treffer maar zijn inzet was veel te slap, ook een schot van Tim Smit was niet doelgericht genoeg. Arsenal kwam nu beter in de wedstrijd en zette meer druk op het doel van de Almeerders maar ook hier was er veel onzuiverheid dus ook geen doelpunt. De 0-0 was ook de ruststand.

Gelijkopgaande tweede helft

In het tweede bedrijf veranderde er niet veel en kregen beide partijen wat mogelijkheden en had Tyrell Burleson van Buitenboys een kansje maar ook hier was de inzet te slap. Hierna een vrij gelijkopgaande strijd en bleven echt grote kansen uit. Met nog tien minuten te spelen kwam via de linkervleugel Arsenal goed door en wist invaller Ritchie Sangi met een hard schot Rick van Dekken te passeren;0-1. De druk op het doel van de gasten werd groter en uit een vrije schop leek Buitenboys op gelijke hoogte te komen maar doelman Kortlevers redde bekwaam en hield zijn ploeg op voorsprong. Noodgedwongen moest Buitenboys-trainer Dennis Verwer nog wisselen, maar de tijd was te kort om de verdediging van Arsenal nog te verrassen. Er werd niet meer gescoord en was Arsenal de gelukkige winnaar.

Buitenboys-coach Verwer was zeer teleurgesteld en vond dat een puntenverdeling de juiste uitslag was geweest.