SC Buitenboys verliest laatste competitieduel

Het is SC Buitenboys niet gelukt om de slotwedstrijd van de competitie winnend af te sluiten. Tegen ASV Arsenal moest men genoegen nemen met een 2-0 nederlaag. Voor Arsenal stond er nog een na-competitie op het spel en kreeg men nog een toetje voor een plek in de 1e klasse.Voor Buitenboys stond er niets meer op het spel.

Van richting veranderd

Buitenboys begon niet slecht aan dit duel maar het scoren was weer een ander verhaal. Arsenal dat deze middag niet compleet aan kon treden speelde niet hun beste wedstrijd maar er werd wel hard gewerkt voor een goed resultaat. In de vijfde minuut was het echter wel raak door Stefan Babista Pereira die een van richting veranderd schot in het doel zag belanden: 1-0. Buitenboys zette nu meer druk op de tegenstander en domineerde in deze fase en kreeg ook wat mogelijkheden maar de score bleef echter uit. Arsenal was in de 20e minuut weer trefzeker en verdubbelde de voorsprong door Justin Sporkslede die uit een hoekschop scoorde na slecht verdedigen van de Almeerders: 2-0.

Beter in de wedstrijd

Na de rust eenzelfde wedstrijdbeeld met een slordig Arsenal en een Buitenboys wat wel wilde maar te vaak balverlies leidde en Arsenal zich kon herstellen. Arsenal had in de tweede helft wel het betere van het spel maar kon dat niet in doelpunten uitdrukken.De strijd bleef hierna wel wat meer op en neer gaan maar doelpunten waren in de tweede helft van dit duel duur. Wel werd er nog een zuivere goal van Buitenboys om onduidelijke reden afgekeurd. Het bleef dan ook bij deze 2-0 stand en had Arsenal de nacompetitie gehaald. Buitenboys was al veilig en mag het komend seizoen opnieuw gaan proberen en kon terug kijken op een leuk seizoen.

Trainer Dennis Verwer was trots met de ontwikkeling van zijn ploeg en gaat komend seizoen verder met bouwen aan zijn selectie.

HBOK werd in deze afdeling kampioen door een 2-1 winst op Wartburgia dat voor lijfsbehoud de nacompetitie in gaat. De tweede periodetitel kwam bij Olympia Haarlem en ASC Waterwijk greep overal naast.

Archieffoto.

Geschreven door