Sporting Almere laat ware gezicht zien tegen koploper IJburg

In de zaterdag 5e klasse C heeft Sporting Almere zich van haar goede kant laten zien. De ploeg van trainer Tareq El Magied speelde een goede wedstrijd en zette IJburg al direct onder druk. Uiteindelijk stuurde men IJburg puntloos weg en beloonde men zich voor het vertoonde spel.

Onbevangen

Tegen de koploper zou op voorhand een lastige wedstrijd kunnen worden maar de Almeerders speelden onbevangen en kwamen regelmatig voor het doel van de tegenstander. In de heenwedstrijd verloren de Almeerders dus dat moest even rechtgezet worden. Sporting loerde op de foutjes bij de tegenstander en die kwamen er uiteindelijk ook, maar die werden voor de rust nog niet verzilverd en ging de rust met 0-0 in.

Terechte penalty

In de tweede helft lukte het beter en kwam Sporting dan ook op 1-0 door een treffer van  Renzo van Jaarsveld die uit een strafschop scoorde nadat Max de Ree onderuit werd gehaald : 1-0. Nu moest IJburg komen en kreeg Sporting steeds meer ruimte en wisten Sherwan Mustafa en Abdel Bouazati de stand op te voeren naar 3-0. IJburg kreeg hierna niet veel mogelijkheden meer om de stand nog een ander aanzicht te geven en boekte de Almeerders de tweede overwinning op rij.

De coach was na afloop dan ook uiterst tevreden en complimenteerde zijn ploeg dan ook voor de grote inzet en bij vlagen het mooie voetbal.

Komende wedstrijd speelt Sporting om 14:30 uur tegen Eminent Boys op sportpark Fanny Blankers Koen.

Geschreven door