Goede reeks Sporting Almere gestopt door Eminent Boys

In de 5e klasse C heeft Sporting Almere niet de volle winst weten te behalen tegen Eminent Boys. Men kon op eigen veld de tegenstander niet naar de hand zetten. Het duel eindigde in 1-1 en verloor Sportring de aansluiting met de topploegen.

Irritatie

Het werd op sportpark Fanny Blankers-Koen een lastige wedstrijd voor de ploeg van trainer Tareq El Magied. In de eerste helft kwam er van goed voetbal niet veel terecht bij beide partijen. Vaak was er irritatie in het veld en dat deed de wedstrijd geen goed. Sporting liet zich meeslepen door het negatieve spel van de gasten. Halverwege de eerste helft namen de gasten de leiding en moest Sporting omschakelen wat dan ook gebeurde want niet veel later maakte Sherwan Mustafa de gelijkmaker voor zijn team. Deze stand was ook de ruststand.

Eigen spel spelen

Na de rust was Sporting vastbesloten om hun eigen spel weer op te pakken en niet meer te reageren op de opmerkingen van de tegenstander. Sporting kwam beter in de wedstrijd en  dat leverde ook de nodige kansen op maar deze werden niet verzilverd. Ook toen men twee keer alleen voor de doelman van de gasten afging kwam  Sporting niet tot scoren. Uiteindelijk bleef deze stand staan en verloor Sporting twee kostbare punten. Trainer Tareq El Magied van Sporting Almere vond het jammer dat men nu net de aansluiting mist met de bovenste ploegen. De coach treurt niet en wil zo snel mogelijk de draad weer oppakken met zijn ploeg.