Start bouw 35 huurwoningen De Kreekvelden in Oosterwold

De start van de bouw van de eerste 35 woningen “De Kreekvelden” in Almere gevierd op woensdag 7 februari. Een mijlpaal waar feestelijk bij stilgestaan werd door de teams van GoedeStede en Koopmans Bouwgroep B.V. De 35 huurwoningen van GoedeStede, in het plan van in totaal 349 woningen, worden naar verwachting eind 2024 opgeleverd.

“Voor ons als woningcorporatie worden dit de eerste sociale huurwoningen in Almere Oosterwold. Wij zijn blij dat nu ook huurders die een sociale huurwoning zoeken, terecht kunnen in dit deel van onze stad”, zegt Ivo Hoppe van GoedeStede:

Kreekvelden

De Kreekvelden is een gezamenlijke ontwikkeling van de Woningstichting GoedeStede en Koopmans Bouwgroep B.V. Het totale plan bestaat uit 349 huur- en koopwoningen waarbij zowel beton- als houten woningen worden gerealiseerd. Het plan ligt midden in het groene landschap van de polder. Het maakt onderdeel uit van Oosterwold, een woongebied in ontwikkeling. Het plan De Kreekvelden is een duurzaam project. Deze wijk is ontworpen als een toekomstbestendige gemeenschap waar groen en energiezuinig wonen samenkomen. Bij het ontwerp wordt de oorspronkelijke kreek weer zichtbaar en zorgen wadi’s ervoor dat het regenwater op een natuurlijke wijze wordt afgevoerd. Tevens bestaat de mogelijkheid voor bewoners om een eigen moestuin te beheren van circa 35m², gelegen aan de rand van de wijk. Er worden energiezuinige woningen gerealiseerd met energielabel A+++ .

Foto: De Kreekvelden in Oosterwold (Foto: aangeleverd)

Geschreven door