TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep levert eerste fase Almere Duin op

In het deelplan Kop Zuid van het project DUIN realiseerde TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede de afgelopen 3 jaar 337 appartementen verdeeld over 4 woongebouwen, een parkeergarage met capaciteit voor  875 parkeerplaatsen en de Duinhal met circa 7.000 vierkante meter bestemd voor commerciële voorzieningen.

Op 1 september jl. leverde Koopmans deze fase op aan opdrachtgever Amvest, investment manager en ontwikkelaar van woningen en woongebieden.

Vier markante woontorens

Met deze vier markante woontorens die namen hebben van grote internationale havensteden, is er een mooie mix ontstaan van koop, vrijesectorhuur en sociale huur. De 84 en 58 appartementen in respectievelijk San Francisco en Valencia zijn verkocht aan particuliere bewoners. In Sydney zijn 107 appartementen gerealiseerd, in de categorie middenhuur. Tot slot heeft woningcorporatie De Alliantie dit voorjaar de 88 sociale huur-appartementen in woontoren Kaapstad afgenomen. Alle 337 appartementen zijn inmiddels bewoond. Onder de gebouwen realiseerde Koopmans een tweelaagse parkeergarage met capaciteit voor 875 parkeerplaatsen. De bewoners hebben hier een vaste parkeerplaats. De parkeergarage is verder bestemd voor openbaar gebruik voor bezoekers van onder meer de Duinhal.

Duinhal

De Duinhal krijgt een vegetatiedak voorzien van diverse soorten duingras en -planten. Het duinlandschap loopt straks dan ook naadloos over in het Duinlandschap op het dak van de parkeergarage. De Duinhal van circa 7.000 vierkante meter heeft diverse voorzieningen, waaronder een supermarkt, een restaurant en een surf- en kitesportshop. De Duinhal heeft grote vensters aan twee kanten, een hoge ruimte met houten liggers en een open inrichting. In de hal ligt een speciale vloer van gekleurd beton in organische vormen waardoor men hier ook het gevoel krijgt op het strand te lopen. De hal vormt straks één geheel met het openbare gebied dat door de gemeente Almere wordt aangelegd.

Fase 2

Ondertussen bouwt Koopmans verder in DUIN aan de realisatie van Havana. Een woontoren van 70 meter hoog met 21 verdiepingen. Hierin komen 68 luxe koopappartementen die bijna allemaal zijn verkocht. Op de begane grond komt circa 500 vierkante meter ruimte, bestemd voor commerciële voorzieningen. Het gebouw wordt gerealiseerd op een nieuwe ondergrondse parkeergarage met een capaciteit voor ongeveer 75 auto’s. De komende twee jaar zien de omwonenden deze woontoren gestaag groeien.

Geschreven door