Winst voor Waterwijk vrouwen in enerverend duel

Waterwijk V1 heeft weer drie punten aan het totaal toegevoegd.  De koploper ontving de nummer drie op de ranglijst voor een veelbelovend duel. De sfeer was gespannen en de supporters waren in afwachting van een boeiend schouwspel.

Dominant

Vanaf het eerste fluitsignaal toonde Waterwijk zijn dominantie. De vrouwen namen snel het initiatief en creëerden talloze kansen. In de 11e minuut opende Lisa Smit de score voor de Almeerse vrouwen. Ondanks de vele kansen die hierop volgden kwam Waterwijk niet tot scoren, mede door het goede keeperswerk van de keepster van HZM “22.  De snelle aanvallers van HZM’22 slaagden er af en toe in om door de verdediging van Waterwijk te breken, maar keepster Doelwijt bewees dat ze ook in topvorm verkeerde. De eerste helft eindigde met een 1-0 voorsprong voor Waterwijk.

Na de rust kwamen de bezoekers goed uit de kleedkamer en verrasten ze de verdediging van Waterwijk door binnen een minuut de gelijkmaker te scoren.: 1-1. Dit was een zichtbare tegenvaller voor Waterwijk, maar ze lieten zich niet uit het veld slaan. Beide teams leverden strijd op het veld, en het probleem van de eerste helft, het creëren maar niet benutten van kansen, bleef bestaan.

Karakter

Ondanks de teleurstelling bleef Waterwijk karakter tonen om de drie punten in Almere te houden. De spanning bereikte zijn hoogtepunt in de 89e minuut, toen Saskia Vermeulen na een schitterende actie Geneva Neslo vrij voor het doel bracht. Neslo benutte de kans overtuigend en schoot de 2-1 binnen. De tijd voor de gasten was te kort om nog op gelijke hoogte te komen.De vreugde was groot bij de thuisploeg, die beloond werd voor hun doorzettingsvermogen en geduld.

Waterwijk behield de koppositie op de ranglijst. Het thuispubliek genoot van een intense strijd en zag hun team als overwinnaar uit de bus komen. De trainers wisten dat er vele kansen onbenut waren gebleven deze wedstrijd maar genoten van de veerkracht van hun team.

Komende zaterdag gaan Waterwijk dames op bezoek bij AMVJ.