Fraaie overwinning van Waterwijk vrouwen op AMVJ

Zaterdag speelden de vrouwen van Waterwijk op sportpark Rie Mastenbroek een indrukwekkende wedstrijd tegen AMVJ. De Almeerse vrouwen hadden er zin in en scoorden negen keer deze middag. Het lijkt erop dat men op het kampioenschap af stevent.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Waterwijk de bovenliggende partij was, terwijl AMVJ zich gedwongen voelde een verdedigende stelling in te nemen om de schade te beperken. Waterwijk begon fel aan de wedstrijd en creëerde al snel een aantal mooie kansen, maar slaagde er niet in om deze te benutten. AMVJ hield wel stand, maar het was slechts een kwestie van tijd voordat de thuisploeg zou scoren.. In de 24e minuut opende Romaissa Belkaid de score voor Waterwijk, waarna Lisa Smit en Joy Ugwa de voorsprong uitbouwden tot 3-0 vlak voor rust.

Tempo omhoog

In de rust benadrukten de trainers van Waterwijk, Van der Zee en Pourchez, dat het tempo omhoog moest en de passing nauwkeuriger moest zijn. Dit werd duidelijk opgepakt door de speelsters, die met hernieuwde energie en een hoger tempo het veld betraden voor de tweede helft. Waterwijk zette hun dominante spel voort en wist de verdediging van AMVJ keer op keer te ontregelen. Saskia Vermeulen vergrootte de voorsprong tot 4-0 in de 51e minuut en vanaf dat moment was er geen houden meer aan. Meenu Bhardwaj (5-0), Lisa Smit scoorde wederom met het hoofd (6-0 en 7-0) en opnieuw Saskia Vermeulen (8-0 en 9-0) voegden allemaal doelpunten toe aan het scorebord, wat resulteerde in een fraaie 9-0 overwinning voor Waterwijk.

Avondwedstrijd

Met deze overwinning kunnen de trainers van Waterwijk tevreden terugkijken op een uitstekende prestatie van hun team. De focus verschuift nu naar de volgende uitdaging, aangezien Waterwijk zich klaarmaakt voor de wedstrijd tegen Graveland’s VR-1, de nummer 2 uit de ranglijst, op dinsdagavond om 19:30 op sportpark Berestein. Met het vertrouwen van deze overwinning zullen de vrouwen van Waterwijk vastberaden zijn om hun winnende reeks voort te zetten.