Almeerders rijden vaak weg na incident in verkeer

Almeerse weggebruikers bezondigen zich vaker dan andere Flevolanders aan het wegrijden na een ongeval. Van alle 1600 incidenten deden zich er bijna duizend in Almere voor.

In 2023 werd in Almere 985 keer aangifte gedaan van doorrijden na een ongeval. Daarbij ging het om botsingen met andere voertuigen, een object omver rijden of letsel bij een andere verkeersdeelnemer. Doorrijden na een incident is strafbaar. Maximaal kan drie maanden celstraf worden opgelegd. Ook staat er een boete van 8100 euro voor.

Binnen Flevoland is Almere koploper met 4,4 wegrijders per duizend inwoners. In de hele provincie zijn 3,5 doorrijders per duizend inwoners. In Zuid-Holland en Limburg ligt het cijfer hoger. Daar zijn 5,1 en 5,2 overtreders per duizend inwoners. Vergeleken met andere provincies ligt het cijfer in heel Flevoland relatief laag. (archieffoto)

Geschreven door