Vandaag was in het Luierpark weer de jaarlijkse Walk of Peace

Vanochtend tussen el en twaalf uur stonden tientallen mensen stil bij de dag van de vrede in Almere. Sinds een aantal jaren vindt deze ceremonie op de laatste zaterdag van de week van de vrede plaats.

De aanwezigen werden toegesproken door Wim Kanis van het Leger des Heils, Lobke Houtveen van Pax en wethouder (loco burgemeester) Roelie Bosch namens de gemeente. De vredevlag werd gehesen en alles muzikaal opgeluisterd door een doedelzakspeler.

Tevens zong er een kinderkoor van een basisschool uit de Stripheldenbuurt en niet te vergeten hieven de aanwezige mensen uit Oekraïne hun volkslied aan. Een mooie ceremonie die vrede in ons hart bracht. Tevreden verlieten de aanwezigen het prachtige Luierpark waar we volgend jaar opnieuw stil zullen staan bij Vrede en hoe we die kunnen vinden en behouden met elkaar.

Foto'[s Erik Frings Binnenkort ook het videoverslag beschikbaar

Geschreven door