ArtPlayground werkt aan een huis vol verhalen in Beatrixpark

Er komt een social space voor en door jongeren in het Beatrixpark van Almere, gevestigd in het voormalige Amerikaanse diner. Het grote huis dat erbij hoort is hemelsblauw, staat aan het water en het heeft een Pippi meets Parade sfeer.

In ArtPlayground zal de jonge bezoeker centraal staan. Het wordt een maakplek waar Almeerders zelf of samen met kunstenaars/theatermakers hun eigen verhaal kunnen gaan vertellen. Samen de toekomst vormgeven op een actieve manier. Diversiteit en inclusiviteit zijn zowel uitgangspunt als vanzelfsprekend in organisatie en programmering.

“ArtPlayground zal eind maart openen met een soft launch. Als alternatief voor uitgaan. Ik merk om mij heen dat veel jongeren het lastig hebben. Daarom wil ik in de avonden speciaal voor jongeren open. Juist nu is het belangrijk om ons te verbinden. Samen zijn, elkaar aandacht en steun geven. Je bent niet alleen, kijk om je heen”, zegt Rosa Renske Rouwenhorst (22 jaar), één van de initiatiefnemers en projectleider.

Vanaf september 2024 zal ArtPlayground overdag opengaan voor families met kinderen en in de avond open blijven voor jongeren.

Stads brede samenwerking

Partners voor openstelling jongeren zijn; Theatergroep SubSub, Salty, Carte Blanche, Voedselbank Almere, Stichting Wensjes en Vreedzame wijk Almere. ArtPlayground wordt financieel ondersteund door de Gemeente Almere en het Cultuurfonds Flevoland.

Foto: Beatrixpromenade 7 in het Beatrixpark in Almere wordt ArtPlayground (Foto: ArtPlayground)

Geschreven door