Forza Almere nieuwe koploper na ruime winst

Forza Almere staat weer fier aan kop in de 5e klasse C, de Almeerders wisten met behoorlijk verschil de winst te pakken tegen Sporting Martinus. De Amstelveners hadden deze middag niet veel in te brengen tegen een gemotiveerd Forza, dat pas in de tweede helft tot scoren kwam.

Moeilijk scoren

Al snel bleek dat Forza veel sterker was en probeerde aan de gegeven opdrachten te voldoen; veel meer schieten van afstand. Ondanks alle soepele combinaties en afstand schoten lukte het niet de echte goede eindpass te geven en de muur van Martinus te slechten. Het overwicht van Forza was er wel, maar de doelpunten bleven voor de rust nog uit.

Combinaties

Na de rust ging het beter en in de 48e minuut kwam de bal na een snelle combinatie bij  Gary Bouwmeester, die dreigde rechts buitenom te gaan, maar de goed mee gekomen  Kai Wilms  kon via de paal eindelijk de keeper passeren: 1-0.  In de 52e minuut een penalty voor Forza nadat Sem Moolhuizen grof onderuit werd gelopen binnen de 16 meter. De doelman stopte de penalty van Rory de Meijer meer dan prima maar later was het wel raak.. Een snelle aanval via Rory de Meijer, Keanu Wijnruit, die uiteindelijk Kai Wilms de gelegenheid gaf  zijn tweede van de wedstrijd  te scoren. En dan is de ban gebroken en binnen 5 minuten staat het 4-0, nu door 2 mooie aanvallen via links die  binnengeschoten konden  worden door Mike Lochtenberg. Rory de Meijer schoot in de laatste minuut nog een vrije trap binnen waardoor de eindstand 5-1 werd.

Komende wedstrijd gaat Forza op bezoek bij BVV ‘3.