Sporting Almere overklast Sporting Martinus en scoort acht keer

Het is Sporting Almere weer eens gelukt om drie punten te behalen en met nog grote cijfers ook. De ploeg van Tareq El Magied wist 8 keer het net te vinden en de gasten lukte dat maar een keer. Het spel zag er de eerste helft goed uit en scoorde men dan ook vijf keer.

Goed veldspel

Na drie verliespartijen heeft Sporting Almere weer eens lekker uit gehaald. Het zwakke Sporting Martinus kon maar weinig potten breken en werd dan ook naar de slachtbank geleid. Forza speelde zeer geconcentreerd en liet de bal goed rondgaan en liepen de gasten constant achter de feiten aan. Het goede spel van Sporting werd dan ook beloond en kon voor de rust al vijf keer het net vinden, Max de Ree, Renzo van Jaarsveld en Sherwan Mustafa waren daar verantwoordelijk voor. Na wat tegenstoten lukte het de gasten niet om het voor de rust Sporting echt lastig te maken.

Oude fout

Na de rust verviel Sporting weer in de oude  fout en ging de bal niet snel genoeg meer rond wat het spel niet bevorderde.  De gasten kregen ook meer balbezit en wisten dan ook 1x tot scoren te komen. Later herpakte Sporting zich enigszins weer en scoorde nog driemaal door Abdel Bouazati, Max de Ree en Sherwan Mustafa.

Een mooie ruime overwinning maar toch wel met een bijsmaak liet de coach weten: “De tweede helft ging men te veel voor zichzelf voetballen en dat was nou net niet de bedoeling komende zaterdag zullen we de gehele wedstrijd het spel moeten laten zien zoals in de eerste helft want dan kunnen we de tegenstander overtreffen “. Sporting gaat komende wedstrijd op bezoek bij BVV ‘31 waar men destijds met 1-2 van verloor.