Geen vervolg in de bekercompetitie voor FC Almere.

 FC Almere is er dinsdagavond niet in geslaagd door te dringen tot de kwartfinales van de districtsbeker. Voor eigen publiek was de Almeerse derdeklasser niet opgewassen tegen eersteklasser sv Hillegom. Het werd uiteindelijk 0-2 voor de bezoekers en had de ploeg van Sandor Augustijn wel meer verdiend, maar dat gebeurde niet.

Gelijkwaardig

De eerste helft werd een vrij gelijkopgaand duel met kansen over en weer.De gasten kwamen na 21 minuten op voorsprong. Almere doelman Vincent Lems werd door de tegenstander onder druk gezet. Lems maakte bij het verdedigen een overtreding op Cani Yilmaz. De toegekende strafschop werd door Jermano Huwae goed ingeschoten. Almere kreeg zeker ook kansen maar Rogier Arduin was niet gelukkig met zijn inzet en ook een bal op de lat hield Almere van het scoren af. Ook een solo van Arduin leek op een strafschop uit te draaien maar de goed leidende arbiter Degirmenci vond van niet.

fraaie reddingen

Na de rust genoeg momenten voor beide doelen om tot scoren te komen en FC Almere kreeg ook de nodige maar wist deze niet te verzilveren en was de Hillegom doelman een flinke sta in de weg voor de Almeerders. Aan de andere kant was Hillegom wel trefzeker toen Daan Schimmel met een harde schuiver Vincent Lems wist te passeren; 0-2. Almere probeerde het nog wel maar de stugge verdediging van Hillegom gaf niets meer weg. De tweede gele kaart voor Almere-speler Teun Post deed de ploeg ook geen goed en kon Almere hierna geen potten meer breken. De nederlaag kwam wel even aan bij Almere maar trainer Sandor Augustijn was toch trots op zijn ploeg omdat zij nooit eerder de laatste zestien van het districtsbekertoernooi wisten te bereiken.

Augustijn: ”Een knappe prestatie voor ons als derdeklasser. We hebben ploegen als Breukelen en Purmersteijn (4e divisie) weten uit te schakelen. En die mogelijkheden hadden we vandaag ook. Ik vind het eigenlijk wel een zure nederlaag maar niet te lang bij stilstaan want zaterdag wacht weer een belangrijke wedstrijd voor de competitie.”

Interview met Sandor Augustijn.

Geschreven door