Feestelijke opening Collage-expositie in Goede Rede

Duizend leerlingen uit het Almeerse basisonderwijs hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een uniek posterproject ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Collage, het expertisecentrum voor cultuuronderwijs. Het resultaat van dit bijzondere project is de hele zomer te bewonderen in Goede Rede in Almere Haven. Op woensdag 3 juli wordt de expositie “Knallende Kleuren en Krachtige Teksten” feestelijk geopend.

Uniek project met landelijke dichters en Almeerse kunstenaars
Veertig klassen van vijftien verschillende basisscholen deden mee aan dit ambitieuze project. Onder leiding van bekende dichters schreven de leerlingen verrassende, indrukwekkende en gevoelige gedichten. Vervolgens ging een nieuwe groep kinderen, onder leiding van Almeerse beeldend kunstenaars, aan de slag met het maken van bijpassende 2D- en 3D-kunstwerken. De gedichten en kunstwerken zijn samengevoegd tot veertig prachtige posters, stuk voor stuk unieke kunstwerkjes, die vanaf 3 juli in Goede Rede te zien zijn.Feestelijke muzikale opening
De feestelijke opening vindt plaats op woensdag 3 juli van 16.00 tot 17.00 uur. Twee muzikanten van het Epos Ensemble zullen de opening muzikaal omlijste. Zij nemen de aanwezigen mee op ontdekkingstocht langs de posters en maken muziek bij een aantal van de gedichten. Zo krijgen de gedichten van Almeerse leerlingen een extra dimensie. De expositie is tot eind augustus te bezichtigen in zowel Goede Rede als de bibliotheek van Almere Haven.


Geschreven door