Onderhoud herdenkingsbos is zorgelijk

Het Bos der Onverzettelijken wordt al lange tijd slecht onderhouden. Voor de toekomst zijn er geen garanties dat daarin verandering komt.

De voorzitter van de stichting die het verzetsmonument initieerde heeft dat bij de gemeenteraad aan de kaak gesteld. Eric Bodar signaleert dat structureel onderhoud voor de gemeente een moeilijk punt blijft.

In 2017 werd een renovatie afgerond, maar daarna is geen onderhoud uitgevoerd volgens het afgesproken beheerplan voor het monument. Volgens hem is er geen financiële planning en is het bos niet opgenomen in de begroting en voor 2025 is er geen geld meer beschikbaar.

Bodar noemt het onbegrijpelijk dat de gemeente haar verantwoordelijkheid voor het bos verzaakt. Het bestuur van de stichting wil graag snel in overleg met de gemeenteraad.

Het Bos der Onverzettelijken ligt sinds 1992 bij Verzetswijk in Stad. Het eert het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het bos staan inmiddels meerdere monumenten, waaronder het Short Stirling monument en ook staat er een Anne Frank boom. Jaarlijks wordt daar op 4 mei de kinderherdenking gehouden.

Geschreven door