Openlijke geweldpleging Zomerspelenplein in Poort

Op vrijdag 15 maart kwam bij de politie een melding van een mogelijke conflict tussen twee groepen jongeren binnen. Hierbij zou worden gedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Een persoon raakte hierbij gewond. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Rond 20:00 uur gingen politieagenten ter plaatse en troffen daar twee groepen jongeren, waarvan sommigen bivakmutsen op hadden. De jongens waren met elkaar aan het vechten. Een van de jongeren zou een op een wapen gelijkend voorwerp bij zich hebben. Tijdens het conflict werd een 15-jarige jongen tegen het hoofd geschopt. De jongen was lichtgewond en is zelf naar de huisartsenpost gegaan. 

Het conflict startte aan de stationszijde ter hoogte van het nabijgelegen ROC. Uiteindelijk verplaatste het conflict zich naar het Zomerspelenplein. Agenten troffen een vuurwapen en een steekwapen aan. Deze zijn in beslag genomen. Ook kon de politie daar vier jongens aanhouden, zij zijn allen tussen de 16 en 19 jaar oud en komen uit Amsterdam en Almere. 

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u iets verdachts opgenomen van dit conflict dat eindigde op het Zomerspelenplein in Almere? Weet u misschien wie erbij betrokken waren? Laat het de politie weten. Beelden kunnen worden gedeeld via onderstaande link naar een tipformulier. Bellen kan ook via 0900-8844. Wilt u anoniem tips doorgeven? Bel dan 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl.

Tip formulier klik hier

Geschreven door