SC Buitenboys ziet 0-1 voorsprong in slotfase in rook opgaan.

Tweedeklasser Buitenboys heeft zich zaterdagmiddag tegen Always Forward flink te kort gedaan, de ploeg van Dennis Verwer speelde de eerste helft sterk en scoorde dan ook maar in de slotminuten pakte de thuisclub toch nog een punt.

Veldoverwicht

Voor de rust verzuimde Buitenboys het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. De gastheren kwamen nauwelijks in het spel voor maar de counters waren zeker niet ongevaarlijk. Buitenboys voetbalde goed en creëerde aardig wat kansen maar hier werd te weinig uit gescoord. Laat in de eerste helft was het echter wel raak toen Giovanni van der Zaken met een mooie actie Rowdy Moorman vrij speelde en hij het laatste tikje kon geven: 0-1. Dit was ook de ruststand.

Diverse corners

Na de rust werd de wedstrijd wat rommeliger en kwam de thuisclub iets beter in de wedstrijd en kreeg ook wat corners waar men wel gevaarlijk in was maar niet tot scoren kwam. Buitenboys had even later de wedstrijd op slot kunnen gooien maar verzuimde dit door diverse mogelijkheden niet te benutten. Zoals zo vaak als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel en dat gebeurde ook. De scheidsrechter zag dat een Buitenboys-speler een bal op zijn keeper terug speelde en gaf hiervoor tot ieders verbazing een vrije trap voor de thuisclub. De ingeschoten bal werd van richting veranderd en verdween in het doel van Buitenboys: 1-1. Hier bleef het bij en kreeg Buitenboys iets te weinig mede door het zelf niet benutten van de kansen en dat was ook de mening van Buitenboys-trainer Dennis Verwer.

Komende paaszaterdag is er geen programma voor Buitenboys.