The Last Poet brengt in Corrosia eerbetoon aan invloedrijk collectief uit de civil rights movement

The Last Poet is op zaterdag 6 april te zien in Corrosia Theater, Expo & Film. Aanvang 20.00 uur. In de nieuwste theaterproductie The Last Poet van regisseur Nita Kersten staat het invloedrijke collectief The Last Poets centraal.

Geïnspireerd door hun vlijmscherpe en activistische gedichten, die tijdens de civil rights movement in de VS werden gepresenteerd, brengt deze voorstelling een eerbetoon aan hun nalatenschap en invloed op de hiphopcultuur en spoken word. The Last Poet is op zaterdag 6 april te zien in Corrosia Theater, Expo & Film. Aanvang 20 uur.

 De voorstelling zoomt in op het levensverhaal van Umar Bin Hassan, een van de meest spraakmakende leden van het collectief. Vijf acteurs reconstrueren zijn verhaal op het snijvlak van theater, spoken word en hiphop. Umar, een stotterende jongen die zijn bescheiden afkomst ontstijgt door zijn poëtische talent en activistische inzet, vertegenwoordigt de kracht van kunst als een middel tot verandering en expressie.  

Voor meer informatie over The Last Poet en andere voorstellingen kunt u terecht op www.cultureelcentrumcorrosia.nl.

Geschreven door