AllGo houdt in Almere test met nieuwe OV-pas

Busbedrijf AllGo gaat reizigers benaderen om op proef te reizen met een nieuwe OV-pas. Het gaat om één van de opvolgers van de OV-chipkaart.

De proef wordt uitgevoerd in de AllGo bussen in Almere, waarbij deelnemers wordt gevraagd naar hun ervaringen met de nieuwe pas. De proef start op 29 april.

OVpay is het nieuwe in- en uitchecken in het OV. Sinds juni vorig jaar kunnen reizigers in heel Nederland in- en uitchecken met een betaalpas, creditcard en mobiel. Onder de naam OVpay komt daar nóg een betaalmogelijkheid bij: de OV-pas.

Na de proef in Almere volgt later dit jaar de landelijke introductie van de nieuwe OV-pas. OVpay – met meerdere betaalvormen – is de opvolger van de OV-chipkaart, die voorlopig nog geldig blijft, maar uiteindelijk zal verdwijnen. 

Bij OVpay staat gebruiksgemak voorop. Om er zeker van te zijn dat reizigers dat ook met de nieuwe OV-pas ervaren, start AllGo in Almere een proef. Een groep van maximaal honderd mensen gaat als eerste in Nederland testen of het bestellen en het gebruiken van een OV-pas in Almere soepel en simpel verloopt.

Reizigers die de OV-pas willen aanschaffen en gebruiken kunnen zich aanmelden via www.allgobus.nl/ov-pas. De nieuwe plastic OV-pas kost 6 euro, is 5 jaar geldig en is vooralsnog alleen te gebruiken in de bussen van AllGo in Almere. Voor het delen van hun ervaringen ontvangen deelnemers aan de proef een reistegoed van 20 euro.

Geschreven door