ASC Waterwijk blijft meedoen voor de titel ondanks puntenverlies bij Olympia Haarlem

Het is Waterwijk niet gelukt om in de tweede klasse A de volle winst te behalen. In Haarlen stond na negentig minuten een 1-1 eindstand op het scorebord.

Balans

Het werd een  wedstrijd met weinig open kansen en een licht overwicht voor Olympia.De eerste helft was redelijk in balans en het werd een vechtwedstrijd op het grasveld bij Olympia. Opbouwen was lastig dus de bal ging vaak hoog en was er ook nogal wat balverlies voor beide partijen. In de 30e minuut nam de thuisclub de leiding uit een directe vrije trap, de uithaal vanaf veertig meter verdween  voor Waterwijk-doelman Surainy Carolus onhoudbaar in de kruising: 1-0. Nog voor de rust trok Waterwijk de stand weer gelijk doordat Tim Klaasen-Bos een toegekende strafschop verzilverde: 1-1.

Meer druk

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, twee ploegen die voor de winst gingen.Er waren ook kansen maar beide ploegen gingen daar niet goed mee om. Met nog 20 minuten te spelen werd de druk op het doel van Waterwijk groter en moest doelman Carolus van Waterwijk diverse reddingen verrichten om zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Waterwijk creëerde deze middag te weinig kansen en bleef uiteindelijk op 1-1 steken. De thuisploeg had deze wedstrijd wel de betere kansen, maar Waterwijk knokte zich naar een puntenverdeling dat uiteindelijk toch wel de juiste uitslag was voor deze wedsstrijd die voor beide partijen belangrijk was. Waterwijk blijft derde op de ranglijst en heeft drie punten minder dan koploper Jong Holland, dat tegen Buitenboys niet verder kwam dan 2-2. HBOK volgt de koploper op twee punten met nog een wedstrijd minder gespeeld. Komende wedstrijd speelt Waterwijk een thuiswedstrijd tegen Always Forward aanvang 15:00 uur.

Geschreven door