ASC Waterwijk behaald winst op Olympia Haarlem en klimt op de ranglijst

In de 2e klasse A heeft Waterwijk tegen Olympia Haarlem de winst naar zich toe kunnen trekken. De ploeg van trainer Ryan Smart sloeg in de tweede helft toe en trok na een spannende slotfase de winst over de streep.

afstandsschoten

De eerste helft was er meer balbezit voor de gasten uit Haarlem maar echte kansen deden er zich niet voor. Er waren wel wat afstandsschoten maar die waren niet gevaarlijk genoeg om Waterwijk-doelman Gijs Roelofsen te verrassen. Wel raakte men in deze fase de lat maar verder kwam men niet. Waterwijk kreeg in de eerste helft ook een aardige kans, maar Lindo Pourchez schatte de situatie niet goed in en kwam hier geen doelpunt uit. Nog voor de rust nam Olympia toch de leiding, na een afgeslagen hoekschop werd de bal weer ingebracht en was de dekking bij Waterwijk onvoldoende en scoorden de Haarlemmers de 0-1.

Uittrap op maat

In het tweede bedrijf zocht Waterwijk meer de aanval en kwam dan ook tot scoren, een directe uittrap van doelman Roelofsen bereikt Tim Klaasen -Bos en deze rondde knap af en was het duel weer volkomen open. Waterwijk bleef de druk opvoeren en met succes, uit een dieptepass kon Lindo Pourchez de bal bemachtigen en scoorde vanaf de zijkant fraai over de doelman heen en zat Waterwijk aan de goede kant van de score: 2-1. Olympia ging nu meer naar voren voetballen en dat leverde de thuisclub nog diverse kansen op maar gescoord werd er niet meer.

Waterwijk behaalde uiteindelijk een verdiende winst en klom weer wat plaatsen op de ranglijst.