FC Almere vrouwen verspelen in slotfase twee kostbare punten

Het vrouwenteam van FC Almere heeft geen drie punten over kunnen houden in de derby tegen het tweede team van SC Buitenboys. Het werd uiteindelijk een 2-2 gelijkspel. Hierdoor verliest Almere twee dure punten in de jacht op een eventueel kampioenschap

Late gelijkmaker

De wedstrijd werd op verzoek van Buitenboys verlaat naar 17.00 uur. Buitenboys  kwam met maar liefst 21speelsters (vr1 en vr2) naar Almere Haven om er alles aan te doen niet van Almere te verliezen. Helaas is ze dat gelukt maar de zege bleek in de blessuretijd in Almere-Haven te blijven maar in de slotseconde wisten de vrouwen uit Buiten toch nog een punt over te houden aan deze derby. De eerste helft een beter Almere met genoeg kansen maar spits Neve Smeets kwam niet tot scoren, maar de keepster van Buitenboys wist met een paar aardige reddingen haar doel schoon te houden.

Openingstreffer

Na de rust wilden beide ploegen  de openingstreffer produceren maar dat lukte In de 49ste minuut voor de thuisploeg, Sanne Vlaar die op aangeven van Neve Smeets de bal netjes binnen kon tikken :1-0. Buitenboys liet het er niet bij zitten en kwam terug, een kwartier later was het dan ook raak en was de stand weer gelijk. Almere bleef de druk nu houden op het doel van Buitenboys en kreeg dan ook loon naar werken.. In de 80ste minuut was het Neve Smeets die Almere weer op voorsprong zette: 2-1. Weer kwam Buitenboys terug en wist in de blessuretijd toch nog de 2-2 op het scorebord te zetten.Het bleef bij deze stand en kreeg Almere deze middag iets te weinig.

Het kampioenschap wordt door dit puntenverlies lastig haalbaar, maar de tweede plaats ligt nog steeds in het vooruitzicht, wat voor dit team in hun eerste seizoen een super mooie prestatie is.