FC Almere vrouwen winnen derby van Waterwijk vrouwen 2 (2-0)

Op sportpark de Marken stond zaterdag de derby Almere tegen Waterwijk gepland. In een aardig en sportief duel wisten de dames van Almere met 2-0 te zegevieren.

Snelle voorsprong

De eerste helft een beter Almere dat fel op de aanval speelde en dan ook de nodige mogelijkheden kreeg. Waterwijk kwam ook wel op de helft van Almere maar de verdediging van de thuisclub was attent en gaf weinig weg. In de eerste helft werd het lichte overwicht van Almere beloond. Na 12 minuten kwam Geneve Gibbs  goed door en wist de Waterwijk-keepster te passeren. Almere dacht nu door te drukken maar Waterwijk kon nog even stand houden en kreeg ook nog een paar kansjes maar de afronding was niet goed. Bij Almere lukte dat in de 17e minuut wel en weer was het Geneve Gibbs die goed doorging en haar tweede doelpunt van de wedstrijd scoorde:2-0. Verder gebeurde er voor de rust niet zoveel meer en was dit de ruststand.

Doelpuntloze 2e helft

Na de rust eenzelfde spelbeeld, een Almere dat meer balbezit had en Waterwijk dat moeite had om het spel te maken. Je zou zeggen dat Almere de voorsprong uit zou bouwen maar dat gebeurde niet en stond de 2-0 stand ook na 90 minuten nog op het scorebord. Het werd dus een overwinning voor de vrouwen van FC Almere die nog steeds mee blijven doen voor het kampioenschap. In deze afdeling heeft koploper SEC 34 punten uit 16 duels en Almere staat vierde met 31 punten uit evenveel wedstrijden. De laatste wedstrijden zullen beslissend zijn voor het kampioenschap.

De komende wedstrijd (4 mei) speelt Almere thuis tegen VOP en Waterwijk ontvangt dan IJsselmeervogels.

foto: aangeleverd.

Geschreven door