Omroep werkt aan tv-serie over begin van Almere

Omroep Almere bereidt tv-programma’s voor die aansluiten bij het naderend 50-jarig bestaan van de stad. Daarvoor duikt journalist Frits Huis in de archieven en praat met mensen die de pioniersjaren hebben meegemaakt.

In september start de omroep met nog twee nieuwe programma’s op tv. Een ervan heeft diversiteit in Almere als onderwerp. Claire Slingerland van het Bureau Gelijke Behandeling presenteert het programma. Daarnaast komt er een programma over beeldende kunst. Het bestaat uit gesprekken met kunstenaars.

In het programma ‘Almere op weg naar 50’ ontvangen Frits Huis en Jak Boumans wekelijks een gast die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van Almere: van bouwvakker tot planoloog en voormalige stadsbestuurders.

Alle nieuwe programma’s komen online via de website van omroepalmere.nl en worden ook lineair uitgezonden op de stream Almere TV.

Geschreven door