“Makeover” Casa Casla door KunstKwartier Almere Haven

Meer dan Behang

Onder de titel ‘Meer dan Behang’ laten kunstenaars van KunstKwartier Almere Haven in Casa Casla zien dat kunst meer is dan decoratie door werk te presenteren dat gemaakt is óp behang, ván behang of mét behang. Met als resultaat een “makeover” van Casa Casla.

Behang is het basismateriaal van een zestiental mooie, leuke, prikkelende behangoverstijgende kunstwerken die vooral het gesprek over de rol van kunst op gang moeten brengen. 

Vragen als ‘Past het bij de bank? Past het bij de gordijnen?’ zijn normaal als het om behang gaat, maar niet bij kunst. Kunstenaars horen het maar al te vaak: ‘Heeft u die ook in het blauw’, ‘Had graag wat meer kleur gezien’. Kunst, goede kunst, verdient een eigen plek en onverdeelde aandacht. Kunst hoeft niet mooi te zijn, kunst moet raken, iets vertellen, ogen openen. Kunst mag vloeken met de gordijnen en voor kunst plaats je geen boekenkast.

Het kan hoor, ‘De Nachtwacht’, ‘Het meisje met de parel’  van plint tot plafond op vliesbehang, maar dan hebben we het wel over decoratie, zoals muziek muzak wordt in de super.  

De expositie ‘Meer dan Behang’ past naadloos in deze tijd van bewustwording. Zoals vlees niet uit de fabriek  komt, melk niet uit een pak, rolt kunst niet van de band of beter gezegd; kunst koop je niet op de rol. 

Kunst is mensenwerk, kunst heeft een gezicht. 

KunstKwartier Almere Haven, een collectief van een twintigtal kunstenaars met diverse disciplines, bestaat sinds 2015 en is opgericht door keramiste Marja Thijssen.

Expositie ‘Meer dan Behang’ , KunstKwartier Almere Haven. Met Collin de Bruin, Foktje Doornbos, Jasmine van Essen, Els Franken, Simone Hakhoff, Claudia Kamergorodski, Wilma Klaver, Manie Krak, Folkje Nawijn, Anke Portier, Paul Roelofs, Bertina Slettenhaar, Evelien Stor, Marja Thijssen, Sietse van der Wal, Godfried Zöllner. 

Casa Casla, Weerwaterplein 3, Almere Stad. Casacasla.nl

Open zondag 2, 9, 16 en 23 juli van 14.00 – 17.00 uur. Opening 2 juli 15.00 uur.

instagram: kunstkwartieralmere .

Geschreven door