Europarlementariër Tang wethouder voor PvdA

Paul Tang wordt door de PvdA voorgedragen als nieuwe wethouder in Almere. Tang is nu nog lid van het Europees Parlement.

Tang is 57 jaar en woont in Amsterdam. Hij werd in 2007 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Tien jaar geleden en in 2019 werd hij gekozen voor het Europees Parlement. Hij maakte vorig jaar oktober bekend niet meer in Brussel te zullen terugkeren na de verkiezingen van volgende maand.

Als Europarlementariër maakte hij zich hard voor strenge regels voor Big Tech en tegen belastingontwijking. 

Met zijn voordracht kan de PvdA voorzien in één van de twee vacatures in het college van burgemeester en wethouders. Die ontstonden met het opstappen van de ChristenUnie en de VVD. De tweede wethouder wordt voorgedragen door GroenLinks. Formeel worden de beide namen pas maandag bekend gemaakt.

De leden van PvdA en GroenLinks worden volgende week geïnformeerd. De leden van beide partijen kunnen zich ook uitspreken over het nieuwe coalitieakkoord met D66, CDA, Partij voor de Dieren, SP en Leefbaar Almere. Het is de bedoeling dat het akkoord en de wethouders volgende week donderdag aan de gemeenteraad worden gepresenteerd.

Sinds het noodgedwongen opstappen van wethouder Jerzy Soetekouw in 2019 had de PvdA voor het eerst sinds de gemeentewording van Almere in 1984 geen bestuurder in het college.

Geschreven door