56 Flevolanders kregen een lintje, maar wel aangepast

Tientallen Almeerders hebben vrijdag, ondanks de coronacrisis en op een aangepaste manier, een koninklijke onderscheiding gekregen. Dit gebeurde in alle gemeenten tegelijk. In Flevoland kregen 56 mensen te horen dat zij zijn onderscheiden voor hun bijzondere verdiensten. Dat zijn er 11 meer dan vorig jaar.

In Almere kregen maar liefst 17 decorandi aan de deur een digitale speech van burgemeester Franc Weerwind of locoburgemeester Hilde van Garderen. De speech werd op een scherm getoond, waarbij de gedecoreerde een rechtstreekse verbinding had met de burgemeester of locoburgemeester. Dat alles was live te volgen via Omroep Flevoland.

Gerard Koopal – Lid in de Orde van Oranje-Nassau – Voor onder meer zijn werk als vrijwilliger gedurende 25 jaar voor de Wetswinkel.

Koos van Teijlingen – Lid in de Orde van Oranje-Nassau – Voor onder meer zijn grote inzet voor Adviesraad Sociaal Domein.

Isabella de Lang-Kil – Lid in de Orde van Oranje-Nassau – Voor haar belangeloze en oneindige inzet voor de mensen om haar heen. Iedereen kan op Isabella rekenen.

Ambro Schroten-Verhaar – Lid in de Orde van Oranje-Nassau – Voor haar tomeloze energie om anderen te helpen, waaronder in haar werk als vrijwilliger bij Kerkcentrum de Goede Rede en opvang van Vietnamese vluchtelingen.

Ruud Sliphorst – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau – Na in 2010 tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau te zijn benoemd wordt hij nu bevorderd tot Ridder. Dat alles als waardering voor zijn onuitputtelijke inzet voor stichting Opkikker en de mensen om hem heen.

Hanneke van Milligen-de Jager – Lid in de Orde van Oranje-Nassau – Voor haar inspirerende inzet in de strijd rondom diabetes en Stichting Paladijn.

Ingeborg Korte – Lid in de Orde van Oranje-Nassau – Voor haar gepassioneerde inzet voor onder meer seniorenorganisatie KBO.

Ruud van Nesch – Lid in de Orde van Oranje-Nassau – Voor zijn lange en rijke carrière als vrijwilliger voor onder meer Slachtofferhulp.

Marjo Nieuwenburg-Jansen & Olof Nieuwenburg – Lid in de Orde van Oranje-Nassau – Voor hun gezamenlijke werk als vrijwilligers gedurende de afgelopen 60 jaar, voor onder meer het Rode Kruis en de ANWB.

Jeanne van Hal – Lid in de Orde van Oranje-Nassau – Voor haar werk bij het Leger des Heils en haar onuitputtelijke inzet voor haar medemens.

Gobind Ramkalup – Lid in de Orde van Oranje-Nassau – Voor zijn inzet in de Surinaamse gemeenschap, voor daklozen en voor het magazine Dreamz World.

René Maertens – Lid in de Orde van Oranje-Nassau – Voor zijn inzet om van kansarme kinderen kansrijke kinderen te maken.

Paul de Wit – Lid in de Orde van Oranje-Nassau – Voor zijn belangrijke inzet voor mensen met geldproblemen vanuit de wetswinkel.

Cora Sprundel-Spaans – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau – Voor haar inzet voor het milieu, burgerparticipatie, bestrijden hondenpoep, kunst en cultuur in de buurt.

Joop van Leeuwen – Lid in de Orde van Oranje-Nassau – Voor zijn werk en onuitputtelijke inzet in en rondom de bouw. Als je ‘beton’ zegt, zeg je ‘Joop van Leeuwen’.

Alex Waterman – Lid in de Orde van Oranje-Nassau – Voor zijn bijzondere inzet op verschillende manieren in de Joodse Gemeenschap.

Geschreven door