Grote namen en bijzondere samenwerkingen op de Urban Sports Games

Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni staat Almere Centrum volledig in het teken van urban sports tijdens de Urban Sports Games. Dit jaar belooft extra spectaculair te worden vanwege de vele bijzondere samenwerkingen met organisaties en namen uit binnen- en buitenland. Zo maken negenvoudig wereldkampioen BMX Matthias Dandois, Nederlands kampioen rope skipping Tessa van der Mark, en Afro-dansexpert Petit Afro hun opwachting. Deze samenwerkingen zorgen voor een dynamisch en veelzijdig programma dat liefhebbers van urban sporten als skateboarden, 3×3 basketball, chase tag, BMX, freerunning, freestyle football en rope skipping een weekend lang vermaakt.

Internationale kampioenen en hun rollen
Nederlands kampioen rope skipping Tessa van der Mark gaat tijdens de Urban Sports Games op zoek naar de snelste touwtje springer in 30 seconden. Negenvoudig wereldkampioen Matthias Dandois doet mee met het International BMX Flatland Event, waar deelnemers uit de hele wereld hun choreografieën op BMX laten zien. Voormalig wereldkampioen Sietse van Berkel geeft gratis workshops. Bij skimboarden wordt een 27 meter lange skimpool aangelegd op de Esplanade, waar op zaterdag doorlopend demonstraties en workshops plaatsvinden. Op zondag 2 juni wordt hier het Open Dutch Skimboard Championship gehouden, waarbij ook amateurs kunnen meedoen met hun nieuw aangeleerde tricks.

GLXY.RADIO en Urban Sports Games: de ultieme match
Een van de opvallende samenwerkingen is die met GLXY.RADIO. Tijdens het evenement zal GLXY.RADIO live aanwezig zijn, sfeerimpressies maken en muziek draaien om de bezoekers volledig in de urban vibe onder te dompelen. Het gehele weekend wordt de Esplanade, Forum en het Stadhuisplein omgetoverd tot het ultieme speelterrein voor urban sportliefhebbers.

CrossFit: Vier Almeerse scholen bundelen krachten
Nieuw dit jaar is de samenwerking van vier CrossFit-scholen uit Almere. Zij organiseren gezamenlijk een crossfitprogramma op het Forum. De CrossFit-community gelooft in een leven lang fit. Het doel is om de gemeenschap te verenigen en iedereen kennis te laten maken met de voordelen van functionele fitness. Tijdens de Urban Sports Games kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende workouts en clinics en leren over Crossfittechnieken zoals touwklimmen en pull-ups.

Dans: De ritmische ziel van straatcultuur
Waar dan ook ter wereld vormt dans een onlosmakelijk onderdeel van de straatcultuur. Dit komt duidelijk naar voren in het veelzijdige dansprogramma van de Urban Sports Games. Dance Showcase Flevoland brengt verschillende dansscholen uit Flevoland samen om hun unieke stijlen te promoten, met invloeden uit alle hoeken van de wereld. Bijzondere workshops zoals Afro Dance door Petit Afro, die wereldwijd bekend is met meer dan 2,3 miljoen YouTube-abonnees, en een hiphopworkshop door Juvat Westendorp maken het dansprogramma compleet.

Geschreven door