‘Maak minimaal 30 procent huizen geschikt voor ouderen’

In nieuwe bouwprojecten moet minstens dertig procent van de woningen geschikt zijn voor ouderen. Dat stelt de fractie van 50Plus voor / naar aanleiding van het rapport over de sociale status van Almere. Daarin wordt speciale aandacht gevraagd voor de gevolgen van de vergrijzing.

Volgens Jan Bouwma van 50Plus zijn maatregelen nodig voor woningen in Haven, Stedenwijk en Staatsliedenwijk. Daar moeten woningen nu of in de toekomst zonder grote investeringen passend gemaakt kunnen worden voor ouderen en mindervaliden.

Het moet ertoe leiden dat de leefomstandigheden van ouderen in Almere verbeteren. Bouwma vindt dat er nu een onvoldoende aanbod is van woningen die goed passen bij de behoefte van ouderen. Hij wil daarom dat Almere voorrang geeft aan ouderen bij het toewijzen van woningen die gemakkelijk aangepast kunnen worden.

Geschreven door