Veel misstanden bij Almeerse autobedrijven

Bij verschillende autobedrijven op Almeerse bedrijventerreinen zijn afgelopen week milieuovertredingen vastgesteld. Daarbij gaat het om het onjuist opslaan van gevaarlijke stoffen, waaronder olie en accu’s.

Daarnaast bleek in meerdere panden de ventilatie in spuitcabines onvoldoende. Dat kwam aan het licht tijdens een grootscheepse controle in alle stadsdelen. De controle werd uitgevoerd door zowel de gemeente als de politie en de Belastingdienst. Ook werden verschillende gevallen van voertuigcriminaliteit opgedoken.

De Belastingdienst heeft diverse voertuigen met openstaande belastingschulden en geschorste kentekens geïdentificeerd. Het ging om 27 voertuigen. Bij meerdere bedrijven zijn onrechtmatigheden bij de bedrijfsvoorraad geconstateerd.

Tijdens het onderzoek werden verschillende diefstallen ontdekt. Twee keer werd illegale bewoning van een bedrijfspand vastgesteld en één aanwezige bleek geen werkvergunning te hebben.

Volgens de politie is criminaliteit in de autobranche is een groeiend probleem. Criminelen maken bijvoorbeeld gebruik van gestolen voertuigen voor verschillende illegale activiteiten, zoals smokkel, witwassen of het plegen van aanslagen.

Geschreven door