Waterwijk laat twee dure punten liggen in de race om de titel

Tweedeklasser Waterwijk heeft bij Wartburgia geen overwinning kunnen behalen. De Almeerders bleven uiteindelijk op 1-1 steken en doordat Koploper HBOK wel won staat men nu drie punten achter op de koploper. Jong Holland won ook en staat een punt achter op HBOK.

Counter

Waterwijk wilde deze middag haar eigen spel spelen maar de thuisclub begon verdedigend en loerde op de counter en daar had Waterwijk toch wel moeite mee. Wel trof Waterwijk de paal door Douwe Willemars maar later was het echter wel raak toen Denzel Plettenberg goed doorging maar onderuit werd gehaald binnen de zestien en was een strafschop een logisch gevolg. Tim Klaasen-Bos schoot vanaf elf meter Waterwijk naar de 0-1. Dit was tevens de ruststand. 

Minder kansen

Na de rust veranderde het spelbeeld niet veel maar de mogelijkheden voor Waterwijk waren een stuk minder maar de uitbraken van Wartburgia werden steeds gevaarlijker en de 0-1 bleef nog lang op het scorebord staan. Nadat beide partijen toch nog wel wat kansen kregen, lukte het Waterwijk niet om de voorsprong te verdubbelen. Sterker nog, in blessuretijd wist de thuisclub wel tot scoren te komen toen een verre hoge bal in het strafschopgebied niet goed door Waterwijk werd beoordeeld en profiteerde Wartburgia hier alsnog van: 1-1. Waterwijk probeerde het hierna nog wel maar de 1-1 bleef staan en verloren de Almeerders twee dure punten in de race om het kampioenschap.

Teleurstelling overheerste na afloop bij Waterwijk en was men deze middag niet in staat om drie punten aan dit duel over te houden. Komende twee wedstrijden tegen Jong Holland en stadgenoot Buitenboys zal men moeten bewijzen of de ploeg van Ryan Smart nog in staat is om voor een verrassing te zorgen.

Archieffoto.

Geschreven door