Waterwijk vergooit titelkansen na nederlaag tegen Arsenal

In de zaterdag tweede klasse A liet Waterwijk het lelijk afweten, De ploeg van Ben Vis moest winnen om nog kans te houden op de titel. Op Sportpark Rie Mastenbroek ging Waterwijk met 1-3 onderuit tegen Arsenal, terwijl HBOK met 4-0 wist te winnen van Marken.

Moeite in beginfase

Arsenal begon zeer fanatiek in Almere en daar hadden de Almeerders best wat moeite mee. In korte tijd kreeg men drie corners te nemen maar succes had men daar niet mee Een minuut later werd er wel gescoord, nu alleen aan de andere kant van het veld. Waterwijk-speler Lindo Pourchez ging goed door en probeerde langs zijn tegenstander te komen en haalde uit. Zijn schot werd geblokt, waardoor de bal aan de andere kant van de zestien kwam. Nicky Baggelaar, die de bal aannam en met links hard raak schoot: 1-0!  Hierna een grote kans voor de gasten maar de inzet werd van de lijn gehaald. Arsenal bleef aandringen maar diverse pogingen werden een prooi voor Waterwijk-doelman Gianni Hermans. In de 40e minuut moest Waterwijk toch zwichten toen El Sabrouty uitstekend doorging en in de rechterbenedenhoek verdiend de 1-1 scoorde.

Fel van start

In de tweede helft ging Waterwijk goed van start en ontsnapte Inge aan zijn directe tegenstander maar op tijd kon men bij Arsenal de schade herstellen. Beide ploegen wilde iets forceren  maar dat leverde vooralsnog niets op. Er was veel balverlies dat de wedstrijd geen goed deed. In de 80e minuut was Arsenal veelal gevaarlijk voor het Waterwijk-doel en kon men later niet voorkomen dat de Amsterdammers de 1-2 scoorde.Wielkens scoorde na een hectisch moment voor het Waterwijk-doel. Niet veel later was diezelfde Wielkens weer succesvol en maakte ook nog de 1-3. Waterwijk was een verslagen ploeg en vergooide met deze nederlaag zo goed als de titel kansen.

Volgende week ontvangt Arsenal koploper HBOK, dat bij winst kampioen kan worden. Waterwijk gaat dan op bezoek bij FC Zaandam.

Geschreven door