‘School met regiofunctie hoort niet in woonwijk’

Een basisschool zoals Al Iman in Stedenwijk Midden hoort niet in een dichtbevolkte woonwijk. De islamitische school heeft een regionale functie en trekt veel leerlingen aan die vanwege de afstand zijn aangewezen op autovervoer.

Raadslid Jordy Hulzebos van Leefbaar Almere vindt dat de wijk infrastructurele beperkingen heeft en het drukke autoverkeer niet aan kan. De school aan de Edestraat veroorzaakt bij in- en uitgaan veel parkeeroverlast, maar ook hinder voor omwonenden. Daarnaast wordt in verschillende straten te hard gereden.

Hulzebos heeft naar aanleiding van klachten uit de buurt al eerder vragen gesteld aan het college. Toen waren het overschrijden van snelheden en het veelvuldig negeren van het stopverbod de aanleiding. Bewoners van de aangrenzende Boulevardflats staan soms lang te wachten voor zij hun garage kunnen verlaten.

Volgens het raadslid is de toenemende vraag naar islamitisch onderwijs reden om een grotere school elders in de stad mogelijk te maken.

De school heeft volgens wethouder Micha Mos zelf ook hinder van de verkeersperikelen, omdat scholieren daardoor vaak te laat komen. Hij is met de school in overleg en kondigt een plan aan om de verkeersproblemen op te lossen. Een mogelijke verhuizing van de school vindt hij nog niet aan de orde.

Geschreven door