Spaar water én energie: douche max. 5 minuten

Je leest het goed! 5 minuten: niet meer. Durf je het aan? Skip deze week die te lange douche beurt. Lastig? We helpen je graag op weg. Bij deelname aan deze challenge ontvang je een gratis douchezandloper. Doe je mee?

Douche maximaal 5 minuten
De prijs van energie is hoog. Met een paar simpele tips kun je ook deze zomer flink besparen. 80 % van je warmwatergebruik stroomt door je douche. Bespaar water én geld door niet langer dan 5 minuten per keer te douchen. Door 5 minuten in plaats van 9 minuten te douchen bespaart een gemiddeld huishouden al snel 16.000 liter warm water. Korter douchen spaart dus water en loont in de portemonnee.

Gratis douche-zandloper
Doe mee met deze challenge: ‘Verbuik minder water en energie: douche maximaal 5 minuten.’’ Meld je aan via www.ikdoemeejijook.nl en ontvang de gratis douchezandloper.

Wekelijkse challenge voor 1 circulair Flevoland     
Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.    

Geschreven door