ASC Waterwijk wint eerste oefenduel van 1e klasser Batavia ‘90

Zaterdag tweedeklasser Waterwijk heeft haar eerste oefenduel voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. In Lelystad werd met 1-4 gewonnen van 1e klasser Batavia ‘90.

Snelle voorsprong

De twee ploegen begonnen aanvallend aan dit duel maar het meeste balbezit was in het eerste kwartier voor de ploeg uit Almere. Er kwamen dan ook wat kansen en zo was Tim Klaassen-Bos in de 5e minuut al trefzeker voor Waterwijk: 0-1. Batavia wist hierna wel meer initiatief te nemen maar tot echte kansen kwamen de Lelystedelingen niet. Waterwijk daarentegen kreeg hierna wel meer mogelijkheden en was het in minuut 19 Lesley de Vlieger die snoeihard een mogelijkheid trefzeker afrondde: 0-2. Waterwijk behield het initiatief maar Batavia wist toch soms gevaarlijk te worden maar dat leverde voor de verdediging van Waterwijk geen problemen op.

Net over geschoten

Waterwijk bleef uitstekend partij geven en was er een kans voor Klaasen-Bos maar zijn inzet ging maar net over het doel van Batavia. Aan de andere kant was er een hard schot van de Batavia- spits maar  Waterwijk-doelman Gianni Hermans was attent en stopte de inzet. Voor de rust geen doelpunten meer en was de 0-2 een feit.

Penalty

Na de rust weer een vrij gelijkopgaand duel maar nu was het tempo aan Batavia zijde wel wat hoger en kwamen er ook wat kansjes voor de thuisclub en uiteindelijk belandde de bal dan ook op de stip en kreeg de thuisclub een terechte strafschop die dan ook werd benut: 1-2. Waterwijk kwam hierna we weer goed terug en wist dan ook de 1-3 en de 1-4 te maken. Hier bleef het bij en kon Waterwijk terug kijken op een nuttige oefenwedstrijd.

Waterwijk-trainer Ryan Smart vond het een nuttige oefenwedstrijd waarin het resultaat goed uitpakte. ” De voorbereiding gebruiken we om sterkten te verstevigen en tevens nieuwe onderdelen toe te voegen aan de speelwijze, beiden hebben we op momenten goed zien terug komen” aldus de coach die komende zaterdag op eigen veld in een tweede oefenwedstrijd stadgenoot Forza Almere ontvangt en dat duel begint om 15.00 uur.