FC Almere op karakter naar eerste thuiszege.

In de zaterdag tweede klasse A heeft FC Almere de eerste driepunter van dit seizoen behaald op het Haarlemse EDO. Na veel blessures in voorgaande wedstrijden kon FC Almere weer redelijk compleet uitkomen en wist men na een pittig duel met in de slotfase ook nog een afkoelingsperiode toch de drie punten in Almere houden.

EDO gaf in eerste instantie wel de toon aan in dit duel maar Almere kwam later beter in de wedstrijd en wist dat drie punten heel belangrijk waren in dit thuisduel. De eerste mogelijkheid was voor Almere en was het Ruben Gerth die uit een voorzet van Mike de Blieck de bal over het vijandelijke doel schoot. EDO was gewaarschuwd maar mocht ook niet mopperen toen een terugspeelbal op de doelman de ploeg bijna fataal werd maar de doelman kon nog net een doelpunt voorkomen. EDO herpakte zich in deze fase en kwam goed terug maar Almere wist diverse mogelijkheden onschadelijk te maken.

Meer balbezit.

Na 24 minuten spel was Almere de ploeg die het meeste balbezit had en daar ook van profiteerde. Een voorzet van rechts werd goed terug gelegd en kon Leroy van Zwam Almere aan de leiding helpen (1-0). De Almeerse ploeg toonde een flinke dosis inzet en dat was de verdienste van de ploeg en het leverde ook veel balbezit op. EDO een ploeg met goede voetballers had moeite met de inzet van Almere en kwam dan ook niet aan scoren toe. Na de rust twee ploegen die niet veel voor elkaar onder deden, Er waren mogelijkheden over en weer maar vaak ging het te nonchalant en bleven echte kansen uit. Wel had EDO later de kans om te scoren maar Almere-doelman Nordin Vermeulen speelde een uitstekende wedstrijd en hield zijn ploeg overeind. 

Fraaie uithaal.

Uiteindelijk was het de thuisclub die de voorsprong verdubbelde, Ruben Gerth werd goed vrijgespeeld en zijn uithaal van zeker 20 meter was te veel voor de EDO-doelman (2-0).De slotfase was nog even hectisch toen Jason Kranenveld van Almere in een duel om de nek werd vastgepakt en zijn slaande beweging om de speler van EDO van zich af te schudden werd door arbiter Tol bestraft met rood. Hierna wat hectische momenten en vond de arbiter het nodig om even af te koelen. Uiteindelijk werd het duel gewoon uitgespeeld en scoorde EDO nog de aansluitingstreffer maar verder kwam men niet en behaalde Almere de eerste winst van dit seizoen. Hierdoor klimt de ploeg twee plaatsen op de ranglijst en werd FC Zaandam de hekkensluiter.

Komende wedstrijd speelt FC Almere tegen en bij SV Zandvoort.

foto: Mike de Blieck probeert zijn direkte tegenstander uit te spelen.

Geschreven door