Geen winst voor FC Almere in oefenduel tegen reserveteam Ajax zaterdag

Het is FC Almere niet gelukt om op sportpark de Toekomst te winnen van de reserves van Ajax zaterdag. Er was veel balverlies en het middenveld kwam maar moeilijk uit de voeten. Ajax liet de bal veel makkelijker rond gaan en liepen de Almeerders veelal achter de feiten aan.

Wel kwam Almere op voorsprong toen Rogier Arduin op doel afging en zijn inzet via een Ajacied in het doel verdween: 0-1. Nog voor de rust wist Ajax een 2-1 voorsprong te nemen

Wissels

Na de rust kwamen er wat wissels aan Almere zijde en dat resulteerde wel in meer balbezit en werd er ook goed druk gezet met gevolg ook wat kansen maar doelpunten bleven echter uit. Almere zakte later in de wedstrijd weer verder weg en kreeg ook niet veel mogelijkheden om tot score te komen. Verder zat Almere-doelman Stan Grossman uitstekend in de wedstrijd en hield Ajax dan ook van diverse doelpunten af. Verder was Teun Post een van de betere Almeerders die achterin uitstekend zijn mannetje stond. Uiteindelijk maakte Ajax nog wel de derde goal en was dit ook de uitslag van deze matige wedstrijd van de Almeerders