FC Almere haalt uit bij laag geplaatst sv Hoofddorp: (0-6).

In de derde klasse B heeft FC Almere een verdiende en fraaie overwinning geboekt op Hoofddorp. De eerste helft liep het stroef bij de Almeerders maar in het tweede bedrijf nadat trainer Sandor Augustijn de spelers erop had gewezen dat het anders moest, pakte dat later goed uit.

laag tempo

In de eerste helft lag het tempo niet hoog in dit duel maar doordat de gasten een ervaren ploeg hadden en het spel veelal breed hield liep het niet lekker bij FC Almere. Na tien minuten kwam Almere toch op voorsprong door Max Wolters van der Weij die uit een hoekschop van Rogier Arduin fraai uithaalde en de bal in de kruising schoot 0-1. Nog voor de rust werd het 0-2 door Jesper Haazelager die in een op een  met de doelman niet faalde. De thuisclub hanteerde vaak de “lange bal” en loerde op een counter maar die kwam er niet. FC Almere had de stand voor de rust nog wel op kunnen voeren maar dat gebeurde niet.

betere 2e helft… Hattrick van Rogier Arduin.

In de rust had Augustijn zijn manschappen geïnstrueerd dat het tempo fors omhoog moest en om snel zaken te doen. Hoofddorp ging in de tweede helft wel wat hoger spelen maar daar had Almere geen moeite mee en bouwde de score geleidelijk uit, eerst was het Rogier Arduin die tweemaal scoorde en later tekende Max Wolters van der Weij de 0-5 aan en tot slot was het Arduin die de 0-6 inschoot en zijn hattrick voltooide.  Een veel betere 2e helft dus voor de ploeg van Sandor Augustijn die zichtbaar tevreden was hoe men de tweede helft had geacteerd.

Komende wedstrijd speelt Almere een thuiswedstrijd tegen Purmerend.