Almere heeft per OV best bereikbare ziekenhuis

Het Flevoziekenhuis scoort als een van de ziekenhuizen die met openbaar vervoer het best bereikbaar zijn. Het staat samen met die van Haarlem en Nieuwegein in de top drie van reizigersorganisatie Rover.

Het ziekenhuis van Almere maakt indruk met een goede bereikbaarheid van bijna 24 uur per dag. Daarnaast zijn de haltevoorzieningen, bewegwijzering en looproute hier goed op orde, concludeert Rover.

Rover onderzocht hoe de bereikbaarheid in de praktijk werkt. De situatie van 24 ziekenhuizen in Nederland is in kaart gebracht. Daarbij is onder meer gekeken naar de frequentie van het OV. Almere scoort maximaal als het gaat om de rijtijden. Bussen die bij het Flevoziekenhuis stoppen, rijden van ’s morgens half vijf tot ’s nachts twee uur. Ook ligt de frequentie van de bussen hoog.

Ook is in Almere de bewegwijzering voor blinden en slechtzienden goed op orde, dankzij een geleidelijn die tot de ingang van het ziekenhuis loopt.

Een minpunt is dat in het Flevoziekenhuis geen verwijzing is naar de dichtstbijzijnde halte is en vermelding van 9292 ontbreekt.

Het minst tevreden is Rover over de situatie bij de ziekenhuizen in Sassenheim, Tiel en Boxmeer.

Geschreven door