Investeren in Almere Haven: Maak hier jouw fijne woonplek

Investeren in vastgoed is in Nederland eigenlijk altijd een goed idee. Op de lange termijn kan dit aanzienlijke winsten opleveren die niet te evenaren zijn met andere investeringen. Almere Haven is daarbij binnen het land een interessante locatie. Deze relatief nieuwe gemeente in Nederland is snel populair geworden en daarmee weten ook investeerders de woonplaats te vinden. Hier vind je algemene informatie over Almere en haar potentie. Daarbij wordt ingegaan op de praktische mogelijkheden van Almere, bijvoorbeeld als het gaat om de bereikbaarheid en de culturele voorzieningen. Tevens worden de belangrijkste redenen gegeven om direct in woningen in deze gemeente te investeren.

Het is voor investeerders belangrijk om te weten dat er een redelijk aanbod aan huurwoningen is in Nederland. Je vindt bijvoorbeeld veel goede huuraanbod op Huurportaal. Deze site kan je voorzien van alles wat je wilt. Appartementen, huizen en kleine kamers.  Mocht je dus winst willen behalen uit de verhuur van een woning dan is het raadzaam om hier vooraf informatie over in te winnen. Zo weet je wat er met jouw investeringsmogelijkheden praktisch mogelijk is.

Over Almere

Almere is een stad met een bijzondere geschiedenis. Het kent namelijk een kort bestaan omdat het pas in de jaren 70 van de vorige eeuw werd gebouwd in de nieuwe provincie Flevoland. Nu heeft het ruim 200.000 inwoners en bestaat het uit verschillende delen, waarbij Almere Haven als eerste in werd gericht. Halverwege de jaren 70 werden hier dan ook de eerste woningen opgeleverd en sindsdien is de stad uitgegroeid tot de op een na grootste gemeente in Flevoland, na Lelystad.

De woonplaats is dan ook prachtig gelegen aan het water, met onder meer het Gooimeer en het Markermeer om de hoek. Sinds haar ontstaan is de stad uitgegroeid tot een volwaardige gemeente, waar steeds meer Nederlanders een veilig en betaalbare woning kunnen vinden. Doordat het zo’n moderne stad betreft biedt het een hoge mate van welzijn en kwaliteit van leven.

Praktische aspecten van Almere

De gemeente Almere is zowel met het openbaar vervoer als met de auto gelukkig zeer goed bereikbaar. Alle grote steden in de Randstad bevinden zich op woon-werk afstand. Het wordt hier duidelijk dat het moderne aspect van Almere veel voordelen heeft. Ook binnen de stad is er een fijnmazig netwerk aan openbaar vervoer met bussen. Parkeren kan hier nog relatief voordelig ten opzichte van de Randstad en de stad is goed ingericht voor fietsers.

Ondanks dat Almere een nieuwe stad is, is er geen gebrek aan culturele voorzieningen voor liefhebbers van uitgaan, sport en horeca. De gemeente heeft de Kunstlinie Almere en een aantal bijzondere bouwwerken. Daarbij is er door heel Almere een modern aanbod aan scholen, medische voorzieningen en supermarkten. De stad is verder omgeven door mooie natuur. Er is dus water, maar je vindt ook het Kromslootpark en de Oostvaardersplassen.

Ook wat betreft de werkgelegenheid heeft deze regio veel te bieden. Almere weet zelf steeds meer ondernemingen te trekken, maar het is vanuit de stad dus ook eenvoudig reizen naar andere steden in de buurt, zoals Amsterdam en Utrecht. Hoewel Almere dus buiten de Randstad ligt, biedt het bovengemiddeld veel banen.

Drie redenen om nu te investeren in de regio

Waarom zou je nu specifiek investeren in vastgoed in deze regio? Er zijn aantal belangrijke en aantrekkelijke redenen om juist voor Almere en Flevoland te kiezen:

  • De ligging. Zoals al werd besproken heeft Almere een ideale ligging in Nederland. Vanuit deze stad kun je door het hele land werken en de huizenprijzen zijn relatief laag. Dat maakt het de moeite waard om hier te investeren en de verwachting is dat de economische groei in Almere zal toenemen.
  • Huizenprijzen in Nederland. In Nederland geldt dat het, in ieder geval op de lange termijn, altijd loont om te investeren in vastgoed. Uiteraard wil je voorkomen dat je vastgoed koopt dat je in de toekomst onder druk weer moet verkopen, maar als je die financiële stabiliteit hebt dan is dit vaak de beste investering.
  • Toekomstige groei van de regio. Almere is nieuw en het heeft decennia geduurd voordat het echt als gevestigde stad kon worden beschouwd. Daarmee is er ook nog potentie voor heel veel groei en dat zal zeker invloed hebben op de huizenprijzen in de (nabije) toekomst.

Almere-Haven biedt veel potentie voor investeerders. Almere is een nieuwe stad in Nederland, die in een aantal decennia heeft laten zien dat het veel mogelijkheden heeft. Hierboven heb je gelezen wat Almere voor bewoners te bieden heeft en wat de praktische kwesties zijn qua vervoer, werkgelegenheid en culturele voorzieningen. Er zijn (minimaal) drie belangrijke redenen om Almere-Haven te overwegen om in te investeren. Zo is het een regio waar nog veel groei mogelijk is en ligt het centraal in Nederland. Het ligt dan ook in de lijn der verwachtingen dat de vastgoedprijzen is hier stabiel zijn en blijven.

Geschreven door