ASC Waterwijk lijdt terechte nederlaag bij FC De Bilt

Het is tweedeklasser Waterwijk niet gelukt om de eerste bekerwedstrijd winnend af te sluiten. De ploeg van Ryan Smart kwam niet goed uit de startblokken, en moest uiteindelijk met een nederlaag genoegen nemen

Geen grip

FC De Bilt was van plan om de eerste winst van het seizoen binnen te halen en dat is de ploeg dan ook gelukt. Waterwijk speelde niet slecht maar de thuisclub was even gretiger en wist dan ook door een uitgespeelde aanval op een 1-0 voorsprong te komen. Waterwijk kreeg later geen grip op het spel van de gastheren en kon de tegenstander ook niet echt onder druk zetten, bij vlagen lukte dat echter wel maar het vervolg was dan niet altijd goed dus bleven doelpunten uit.

Tijdens wat blessures van de tegenpartij kon Waterwijk het een en ander rechtzetten maar tot een resultaat kwam dat echter ook niet.

Controle

Na de rust had Waterwijk meer controle over de wedstrijd en kwamen er kleine kansen. Deze kansen leverden uiteindelijk ook geen goals op voor de Almeerse ploeg.Het werd uit het niets 2-0 en leek Waterwijk een verslagen ploeg maar wist uiteindelijk toch nog de aansluitingstreffer te scoren door Nylmar Markelo: 2-1. Waterwijk ging nog volop de aanval en wilde ook graag nog de gelijkmaker scoren, maar ondanks wat mogelijkheden gebeurde dat niet. Uit een counter werd het in de 92ste minuut nog wel 3-1 voor FC De Bilt en was een nederlaag een feit.

Trainer Ryan Smart: “ Een wedstrijd waar voor mij veel te zien viel, hetgeen ook waardevol is voor het verdere verloop van de beker en competitie “.

Komende wedstrijd speelt Waterwijk op eigen veld voor de beker tegen Woudenberg.