Eerste impressies van campus Windesheim

Hogeschool Windesheim heeft de eerste beelden naar buiten gebracht van de nieuwbouw op het Hospitaalterrein in Stad. De ontwerpers werken nu aan het definitieve ontwerp en inmiddels is de omgevingsvergunning aangevraagd.

Op het bouwterrein bij de Esplanade komen behalve de school ook 1250 studentenwoningen en een parkeergarage. Daar achter komen lagere gebouwen met woningen en voorzieningen in een groene omgeving.

Architect Herma Kerssies wil dat alle gebruikers van de campus zich thuis voelen in het gebouw. “We willen dat iedereen die binnenkomt het gevoel krijgt: hier wil ik zijn en hier wil ik even blijven.”

“Het gebouw zoals wij dat voor ogen hebben, is niet alleen maar een school”, zegt directeur Hasib Moukaddim. “Het is ook een gebouw dat mee-ademt met de stad. Verschillende functies in de stad willen we naar binnen halen. Zo is de aula ook bedoeld om gebruikt te worden door andere partners in de stad. Het wordt een plek van verbinding.”

Centraal in het gebouw bevindt zich een groot atrium met roltrappen, maar de meeste andere ruimten zijn niet massaal en geschikt om door kleine groepen gebruikt te worden. In materiaal en kleur kunnen studenten hun eigen afdelingen herkennen.

Opvallend is dat in het interieur bomen verwerkt worden die uit Almere komen. Met behulp van een QR-code wordt zichtbaar waar die hebben gestaan.

Geschreven door