FC Almere laat het weer afweten in bekercompetitie

Op sportpark de Marken is het FC Almere weer niet gelukt om de eerste bekerwinst binnen te halen. Tegenstander Maarssen bleek op vele punten de betere ploeg te zijn en wist in Almere ook haar tweede bekerzege te behalen. Het werd uiteindelijk 0-3 en daar viel niets aan af te dingen.

Poging op de lat

De twee ploegen begonnen goed aan het duel en waren er voor beide doelen mogelijkheden waar vooralsnog niet uit werd gescoord. In minuut 7 was Almere het dichtst bij een doelpunt toen Almeerder Boy Vermast zijn lob op de lat zag belanden. Drie minuten later waren de gasten echter wel succesvol en scoorde Gokhan Yasar de 0-1 voor Maarssen. Niet veel later waren er nog meer mogelijkheden voor de gasten maar de zuiverheid ontbrak. Bij Almere lukte er niet zoveel en bleef het bij een schot van linkerspits Rogier Arduin die zijn poging naast zag gaan. Maarssen bleef hierna druk houden op de Almeerders en wist in de 37e minuut dan ook de voorsprong te verdubbelen, Roan van Schravendijk liet Almere-doelman Arno Copier kansloos: 0-2. Almere probeerde hierna wel om terug te komen maar de opbouw was vaak niet goed verzorgd en kon Maarssen steeds weer druk houden op de ploeg van Sandor Augustijn. Nog voor de rust kregen de gasten ook nog een strafschop die dan ook werd benut door Gokhan Yasar: 0-3.

Almere iets meer grip op de wedstrijd

Met wat omzettingen in de tweede helft bij Almere zou de ploeg beter voor de dag moeten komen maar dat lukte maar gedeeltelijk en werd het een vrij gelijkopgaande strijd met wel wat meer kansen voor Almere maar zowel een mooie omhaal van Zoë Visser en een schot van Rogier Arduin kwam men niet. Maarssen kwam ook nog wel in scoringspositie maar bij Almere was het achterin nu beter verzorgd en werd er in dit duel na de rust niet meer gescoord. Hierdoor lijkt Almere uitgeschakeld in de beker en kan men komende zaterdag tegen Zuidvogels in het derde bekerduel voor eigen publiek nog laten zien of men klaar is voor de komende competitie.

Interview met Sandor Augustijn en Rob Zomer.