Matig FC Almere verliest eerste bekerduel van vv Hees

Op het fraaie sportpark van vv Hees heeft FC Almere zich niet van haar beste kant laten zien. De Almeerders hadden veel balverlies en de thuisclub toonde een grote inzet en daar had Almere veel moeite mee

Geen grip

Vanaf het begin gaf Hees dan ook de toon aan en kreeg Almere maar geen grip op het spel van de gastheren. Na 10 minuten spel het eerste schot van de wedstrijd maar daar had Almere-doelman Vincent Lems geen moeite mee. Niet veel later ook nog een kopkans voor Hees, maar de inzet had geen kracht dus bleef een doelpunt uit. Hees, dat veelal de lange trap hanteerde, bleef de gevaarlijkste ploeg en FC Almere liep veelal achter de feiten aan, mede doordat het spel onzorgvuldig was en hiermee de thuisclub in de kaart speelde. In de 37e minuut wist Hees de openingstreffer te produceren, slecht uitverdedigen van Almere gaf Hees-aanvaller Dion Looijsen de kans om via de linkerflank hard en laag in de schieten: 1-0. Voor de rust was er nog wel een vrije schop voor Almere toen Rogier Arduin onderuit werd gehaald, maar de inzet van Ruben Gerth leverde echter niets op.

Wissels

In het tweede bedrijf een wel fanatieker FC Almere dat uit was op de gelijkmaker, maar een inzet van Rogier Arduin werd via de doelman en de lat uit het doelgebied gewerkt. Almere wisselde halverwege de 2e helft wat spelers, maar er veranderde niet zoveel aan het spel van de Almeerse ploeg. Wel was er meer balbezit voor de gasten maar echte kansen deden zich niet voor en in minuut 70 wist de thuisclub de voorsprong ook nog eens te verdubbelen, Ibrahim Chidar wist almere-doelman Lems het nakijken te geven: 2-0. Wat Almere hierna ook probeerde, de score bleef uit en uiteindelijk maakte Hees ook nog de 3-0 door Mitchell Verrips. Geen beste beurt voor FC Almere dat de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen niet in winst om kon zetten.

Komende bekerwedstrijd ontvangt Almere sv Maarssen. Dit duel begint om 14:30 uur.