FC Almere laat kansen tegen DWS liggen en verliest: 0-1

Het naar voren verschoven duel dat FC Almere donderdag afwerkte tegen DWS heeft het team geen goed gedaan. De ploeg van Sandor Augustijn ging op deze druilerige avond met 0-1 onderuit. Wel was zijn ploeg niet compleet en dat was te merken.

De twee ploegen begonnen veelbelovend aan dit duel en kwamen er ook mogelijkheden aan beide kanten. FC Almere kreeg de eerste kans maar de inzet was veel te onzuiver en mocht DWS niet mopperen. Naargelang het duel vorderde nam DWS ook het initiatief en moest Almere-doelman Vincent Lems diverse keren handelend optreden. Ook bij DWS was het allemaal te onzuiver en ging de rust dan ook met 0-0 in.

Onzuiver spel

In het tweede bedrijf weer twee gelijkwaardige ploegen die snel tot scoren wilde komen maar de vele onzuiver passes waren de oorzaak dat dit niet gebeurde. Bij Almere waren er diverse spelers niet wat dan ook wel te zien was aan het vertoonde spel. Halverwege de tweede helft kreeg Almere nog kansen om tot scoren te komen maar dat gebeurde niet en besloot Augustijn dan ook om in te grijpen maar ook dat leverde niet het gewenste resultaat op. Met nog een kwartier op de klok was het uiteindelijk DWS die na een fout bij Almere achterin deze genadeloos afstrafte, de harde schuiver was voor Vincent Lems te veel :0-1.

Hierna was Almere wel vaker voor het doel van DWS te vinden maar een doelpunt bleef uit. Aan de andere kant had het ook zomaar 0-2 kunnen zijn maar deze kans bleef onbenut.

interview met Manuel Trebert

Geschreven door