Ontwerp Brink Nobelhorst in laatste fase

Er is een voorlopig ontwerp klaar voor de Brink, de centrale ruimte in de wijk Nobelhorst. Het terrein krijgt een dorps karakter met verschillende functies voor evenementen, ontmoetingen, spelen en voor de archeologische vindplaats.

Het afgelopen halfjaar is door de gemeente met bewoners, gebruikers en belanghebbenden overleg gevoerd over de inrichting. In het plan krijgt de archeologische vindplaats een belangrijke rol en een nieuwe inrichting. Die wordt beter zichtbaar en een verbinding tussen verschillende elementen van de Brink.

Op het centrale plein van de woonwijk krijgen sport en bewegen een voorname rol, blijkt uit het voorlopig ontwerp. Er komt een trapveldje en ook is er ruimte voor veldsporten.

Het voorstel uit de buurt om op de Brink een muziektent te plaatsen, haalde het niet. Dat idee botste met buurtactiviteiten die er nu er regelmatig gehouden worden. Afgesproken is dat de nieuwe inrichtingsplannen geen ontwikkelingen onmogelijk maken.

Bewoners van Nobelhorst kunnen via de nieuwsbrief van de gemeente voor 23 september reageren op de plannen. In oktober wordt het uitgewerkt tot een definitief ontwerp. In november wordt meer duidelijk over de uitvoering en planning.

Geschreven door