Ruime oefenzege FC Almere tegen Forza Almere

Dinsdagavond heeft FC Almere een oefenduel afgewerkt tegen stadgenoot Forza. De club uit Almere-Haven kwam in dit duel weer eens tot scoren en achterin hield men de schade beperk Het werd een ruime zege en lijkt men de stijgende lijn weer gevonden te hebben.

Goede organisatie

Almere gaf direct de toon aan in deze derby en speelde uit een goede organisatie. Er waren mooie aanvallen en de inzet was uitstekend in deze aardige oefenwedstrijd. Forza moest toezien dat Almere de betere ploeg was en kreeg maar weinig ruimte om het de stadgenoot echt lastig te maken. Voor de rust scoorde voor Almere Rogier Arduin, Max Wolters en Collin Boogaard.

In het vervolg van de wedstrijd veranderde er niet zoveel en bleef Almere de toon aangeven maar de aanvallen van Forza waren wat intensiever maar meer dan een treffer kwam de ploeg van Tigran Balasanjan niet, deze werd gescoord door Djaylani Hussainali

Terechte winst

In de tweede helft scoorde Almere nog tweemaal en waren Scott Barkema en Collin Boogaard hier verantwoordelijk voor. Forza probeerde de stand nog wel een ander aanzicht te geven maar stond Almere dit niet toe en boekte men een 5-1 zege die terecht was.

FC Almere-trainer Sandor Augustijn was tevreden met het vertoonde spel van zijn ploeg en zag veel verbeteringen vergeleken met de twee bekerwedstrijden van de afgelopen weken. Over ruim een week begint de competitie en zal de coach zijn ploeg klaar stomen om klaar te zijn voor de eerste wedstrijd.

Komende zaterdag de laatste bekerwedstrijd tegen de Zuidvogels 2, de aanvang is dan 14:30 op Sportpark de Marken. Forza Almere gaat dan op bezoek bij de Vecht aanvang is daar ook 14:30 uur.

archieffoto: Max Wolters van de Weij scoorde eenmaal voor Almere tegen Forza.

Geschreven door